Djurkul

Turkörning med Djurkul på Rönninge By

Fastän det fortfarande är isande minusgrader och marken är täckt av ett fint lager snö kan vi skymta sommaren någonstans i fjärran.
Vi hoppas att ni vill vara med och spendera en del av er sommar på Rönninge By!
Här nedan kan ni läsa om våra unika turkörningar med häst och vagn.TURKÖRNING från 9 år (ingen åldergräns vid medföljande person)

Fredagar 14:30-16:30.
Inga förkunskaper krävs.
Kostnad: 400 kronor /person

Vi samlas på gården klockan 14:30 för en trevlig körtur på ridstigar i våra omkringliggande skogar. Om ni vill kan ni följa med vår hemvändande transport som lämnat dagens lägerbarn i Skavlöten/hägernäs. Den åker runt kl 14:05 från respektive plats, ni får då lite extra tid att se er om eller pyssla med hästarna. Alternativt tar ni er på egen hand till gården.
När ni kommer fram är hästarna redan intagna från hagen och redo att träffa er! Vi börjar med att hälsa på våra hästar, därefter har vi en kort genomgång av körningens grunder och övar att köra varandra. Därefter följer en körtur i skogen över stock och sten, uppför backar och över ängsmark. Vi anpassar tempot efter deltagarna.
Vi avslutar med att tillsammans sköta om hästarna och de som vill kan hjälpa till att släppa ut dem i hagen igen.
Alla deltagare tar sig därefter hem från gården på egen hand.

Eftersom det inte alls är lika skumpigt att åka häst och vagn som att rida kan man snabbt hålla ett högre tempo än vid ridturer, även för yngre och oerfarna deltagare!

Alla sitter i vagnar 2 och 2, så man delar alltså på en häst. Därför kan yngre barn delta i körturen om denne har en annan person (över 13 år) med sig.


Maxantal deltagare: 8
Förkunskaper: Det passar sig inte att man är rädd för hästar, då det krävs att man aktivt deltar i körningen av hästen. I övrigt har vi en ordentligt genomgång först varför inga särskilda förkunskaper krävs, även om det hjälper om man ridit eller kört häst och vagn förut.


Datum för turkörning från 9 år, 400 kr:
Vecka 24, 14 juni 14:30-16:30
Vecka 26, 28 juni 14:30-16:30

Packlista


Anmälan
För att anmäla er, skicka ett mail till oss på info@djurkul.se
Döp mailet till "Turkörning" och fyll i all nödvändig information så återkommer vi till er så fort vi får möjlighet.

Generell information
- Fri avbokning 14 dagar från anmälningstillfället, därefter debiteras en avgift. För mer information om avbokningsregler, klicka här!.
Våra regler för läger/aktiviteter kan ni hitta här.
Vi reserverar oss för ev. tryckfel.
Om ni har några frågor, maila oss på info@djurkul.se